Uitgelicht

De mop over de BOER met de HAAN in de bioscoop

Geplaatst op

Een boer ging naar de grote stad om een filmpje te pakken. Bij de kassa vroeg de juffrouw: "Meneer, wat heeft U op uw schouder?"

De boer antwoordde: "Dat is mijn haan Kobus. Waar ik ga, gaat hij!"

"Het spijt me vreselijk Meneer, maar er mogen geen dieren in de bioscoop. Zelfs geen haan".

De boer ging weg en op de hoek van de straat stopte hij de haan in zijn broek zodat deze niet meer te zien was. Vervolgens ging hij terug naar de kassa, kocht een kaartje en ging de bioscoop in. Hij ging naast twee Amsterdamse verpleegsters, Annie en Joke, zitten. De film begon en de haan begon een beetje te woelen. De boer ritste zijn gulp open, zodat Kobus zijn kop eruit kon steken en de film ook kon zien. "Joke?" fluisterde Annie. "Wat is er?" vroeg Joke. "Ik denk dat die man naast me een viezerik is".

"Waarom denk je dat?" vroeg Joke verbaasd. "Hij ritste zijn gulp open en zijn ding steekt eruit!" fluisterde Annie.

"Nou ik zou me er geen zorg over maken", antwoordde Joke. "Er is weinig dat wij Amsterdamse verpleegsters nog niet hebben gezien"

"Ja, dat mag dan wel waar zijn" zei Annie, "maar deze vreet mijn popcorn op!"

Laat een opmerking achter!

Doe mee en WIN EEN MOP!

Ha, was je bijna weg, maar we hebben je aandacht!

Die mop winnen, dat is een grapje.

Elke dag hebben we nieuwe moppen, plaatjes en filmpjes. Vind jij dit net zo leuk als wij? Laat dat dan NU zien!

LIKE, TWEET en DEEL!


Dank je wel!

Het team van MopVanDeDag

Win een MOP

Moppen zijn korte verhalen om iemand te laten lachen. Moppen begonnen als volksverhalen omdat ze mondeling werden doorverteld. Pas in de tweede helft van de 19de eeuw ontstaat het woord moppen voor deze volksverhalen. Maar zelfs in de tijd van de Grieken en Romeinen werden er al moppen verteld. Alleen zouden we die tegenwoordig niet meer snappen. Moppen veranderen door de tijd. Moppen worden veelal ook verteld om de maatschappij een spiegel voor te houden en aan te tonen wat er mis is. Ook dragen moppen bij om bepaalde dramatische gebeurtenissen te verwerken.

Moderne moppen zijn meestal kort en het lachmoment zit aan het einde. Moppen hebben veelal een verrassingeffect waarbij de verhaallijn plotseling tegen het einde van de mop een onverwachte wending maakt. Ook de intonatie van de stem en de houding van de verteller spelen een belangrijke rol bij moppen. Moppen zijn soms taboedoorbrekend, waarbij het onderwerp van de mop iets is waar men normaal niet vrij over spreekt.

De vraag wanneer moppen nog wel en wanneer niet meer verteld kunnen worden is heel persoonlijk. Moppen hebben vaak een bepaalde doelgroep als onderwerp, moppen over vrouwen, moppen over domme blondjes, moppen over Belgen, moppen over Surinamers, moppen over Turken of andere allochtone groepen. Maar religie is een veel voorkomend onderwerp in moppen.

Mopvandedag.nl plaatst ook godsdienstige moppen, moppen over landen of bevolkingsgroepen. Mopvandedag.nl heeft absoluut niet de intentie om iemand te kwetsen. Moppen plaatsen we om te lachen, niet om een religie, land of bevolkingsgroep met opzet te kwetsen. De moppen op Mopvandedag.nl gaan over van alles en iedereen, zonder daar iemand of iets buiten te sluiten. Hebben we toch iemand gekwetst met een mop of moppen dan spijt ons dat zeer, maar dat is dan zonder enige intentie gebeurt. Mopvandedag.nl is om te lachen; voor, door en vooral over iedereen.