Uitgelicht

Donald Trump, een visser en een immigrant: Drie mannen en een lantaarn

Geplaatst op

Een visser, Donald Trump en een immigrant zitten aan de bar in een Amerikaanse saloon. Op de bar staat een fles en ineens komt er een geest uit die zegt: "Jullie mogen allemaal 1 wens doen."

De visser zegt: "Ik ben een visser, mijn vader was een visser, mijn opa was een visser en mijn zoon wordt ook visser. Ik wens dat de oceanen TJOKVOL zitten met vis en dat dat voor altijd zo blijft."

En POEF, de oceanen zitten vol met vis.

Donald Trump kijkt verbaasd en zegt:

"Ik wil een ENORME muur rondom Amerika, zodat niemand anders dan de superrijken, directeuren van grote bedrijven en alle bankiers van Wall Street in ons geweldige land kunnen."

En POEF er staat een enorme muur rondom Amerika en niemand anders dan Donald Trump en zijn rijke vriendjes zitten erin.

De immigrant vraagt aan de geest: "Nu vraag ik me wat af. Kun je me wat meer uitleggen over die muur?"

De geest verklaart: "Nou, het is een muur van 80 meter hoog, 50 meter dik en hij loopt helemaal rondom de USA. Niks kan er nog in of uit!"

Zegt die immigrant: "Mooi gooi maar vol met water!"

Meer Donald trump?

De rollende ogen van Donal Trump

Donald Trump Zingt Mahna Mahna

Laat een opmerking achter!

Doe mee en WIN EEN MOP!

Ha, was je bijna weg, maar we hebben je aandacht!

Die mop winnen, dat is een grapje.

Elke dag hebben we nieuwe moppen, plaatjes en filmpjes. Vind jij dit net zo leuk als wij? Laat dat dan NU zien!

LIKE, TWEET en DEEL!


Dank je wel!

Het team van MopVanDeDag

Win een MOP

Moppen zijn korte verhalen om iemand te laten lachen. Moppen begonnen als volksverhalen omdat ze mondeling werden doorverteld. Pas in de tweede helft van de 19de eeuw ontstaat het woord moppen voor deze volksverhalen. Maar zelfs in de tijd van de Grieken en Romeinen werden er al moppen verteld. Alleen zouden we die tegenwoordig niet meer snappen. Moppen veranderen door de tijd. Moppen worden veelal ook verteld om de maatschappij een spiegel voor te houden en aan te tonen wat er mis is. Ook dragen moppen bij om bepaalde dramatische gebeurtenissen te verwerken.

Moderne moppen zijn meestal kort en het lachmoment zit aan het einde. Moppen hebben veelal een verrassingeffect waarbij de verhaallijn plotseling tegen het einde van de mop een onverwachte wending maakt. Ook de intonatie van de stem en de houding van de verteller spelen een belangrijke rol bij moppen. Moppen zijn soms taboedoorbrekend, waarbij het onderwerp van de mop iets is waar men normaal niet vrij over spreekt.

De vraag wanneer moppen nog wel en wanneer niet meer verteld kunnen worden is heel persoonlijk. Moppen hebben vaak een bepaalde doelgroep als onderwerp, moppen over vrouwen, moppen over domme blondjes, moppen over Belgen, moppen over Surinamers, moppen over Turken of andere allochtone groepen. Maar religie is een veel voorkomend onderwerp in moppen.

Mopvandedag.nl plaatst ook godsdienstige moppen, moppen over landen of bevolkingsgroepen. Mopvandedag.nl heeft absoluut niet de intentie om iemand te kwetsen. Moppen plaatsen we om te lachen, niet om een religie, land of bevolkingsgroep met opzet te kwetsen. De moppen op Mopvandedag.nl gaan over van alles en iedereen, zonder daar iemand of iets buiten te sluiten. Hebben we toch iemand gekwetst met een mop of moppen dan spijt ons dat zeer, maar dat is dan zonder enige intentie gebeurt. Mopvandedag.nl is om te lachen; voor, door en vooral over iedereen.