Uitgelicht

Grote Vrouw In Een Bar Krijgt De Bijnaam Ballerina, De Reden Is Hilarisch

Geplaatst op

Een grote vrouw, gekleed in een mouwloze zomerjurk loopt een kroeg binnen. Ze steekt haar rechterarm in de lucht waarbij een enorme dot okselhaar zichtbaar wordt en roept naar de mensen aan de bar: "Van wie van de mannen krijgt deze dame wat te drinken?"

Er valt een stilte terwijl de bezoekers trachten haar te negeren maar aan het eind van de bar slaat een ouwe dronkaard met zijn hand op de bar en zegt: "Geef de ballerina wat te drinken van mij." De barman schenkt een borrel in en de vrouw slaat deze in één keer achterover.

Ze wendt zich andermaal met opgeheven arm tot de mannen aan de bar, waarbij opnieuw haar okselhaar zichtbaar wordt en roept weer: "Wie trakteert mij op een slok?"

Opnieuw is de ouwe dronkaard de enige die reageert. "Geef de ballerina nog een borrel."

De barman gaat naar de dronkaard en zegt: "Vertel eens beste man, het is natuurlijk jouw zaak als je die dame een drankje aanbied, maar waarom noem je haar steeds een ballerina?"

De dronkaard antwoordt: "Elke vrouw die haar been zo hoog kan heffen, moet wel een ballerina zijn!"

Laat een opmerking achter!

Doe mee en WIN EEN MOP!

Ha, was je bijna weg, maar we hebben je aandacht!

Die mop winnen, dat is een grapje.

Elke dag hebben we nieuwe moppen, plaatjes en filmpjes. Vind jij dit net zo leuk als wij? Laat dat dan NU zien!

LIKE, TWEET en DEEL!


Dank je wel!

Het team van MopVanDeDag

Win een MOP

Moppen zijn korte verhalen om iemand te laten lachen. Moppen begonnen als volksverhalen omdat ze mondeling werden doorverteld. Pas in de tweede helft van de 19de eeuw ontstaat het woord moppen voor deze volksverhalen. Maar zelfs in de tijd van de Grieken en Romeinen werden er al moppen verteld. Alleen zouden we die tegenwoordig niet meer snappen. Moppen veranderen door de tijd. Moppen worden veelal ook verteld om de maatschappij een spiegel voor te houden en aan te tonen wat er mis is. Ook dragen moppen bij om bepaalde dramatische gebeurtenissen te verwerken.

Moderne moppen zijn meestal kort en het lachmoment zit aan het einde. Moppen hebben veelal een verrassingeffect waarbij de verhaallijn plotseling tegen het einde van de mop een onverwachte wending maakt. Ook de intonatie van de stem en de houding van de verteller spelen een belangrijke rol bij moppen. Moppen zijn soms taboedoorbrekend, waarbij het onderwerp van de mop iets is waar men normaal niet vrij over spreekt.

De vraag wanneer moppen nog wel en wanneer niet meer verteld kunnen worden is heel persoonlijk. Moppen hebben vaak een bepaalde doelgroep als onderwerp, moppen over vrouwen, moppen over domme blondjes, moppen over Belgen, moppen over Surinamers, moppen over Turken of andere allochtone groepen. Maar religie is een veel voorkomend onderwerp in moppen.

Mopvandedag.nl plaatst ook godsdienstige moppen, moppen over landen of bevolkingsgroepen. Mopvandedag.nl heeft absoluut niet de intentie om iemand te kwetsen. Moppen plaatsen we om te lachen, niet om een religie, land of bevolkingsgroep met opzet te kwetsen. De moppen op Mopvandedag.nl gaan over van alles en iedereen, zonder daar iemand of iets buiten te sluiten. Hebben we toch iemand gekwetst met een mop of moppen dan spijt ons dat zeer, maar dat is dan zonder enige intentie gebeurt. Mopvandedag.nl is om te lachen; voor, door en vooral over iedereen.