Uitgelicht

Leuke Mop over Schotse Whiskey Van 30 Jaar Oud.

Geplaatst op

Er komt een man in het café, en zegt tegen de barman: "Ik wil een schotse whiskey van 30 jaar oud." De barman is te lui om naar de kelder te lopen, dus schenkt een whiskey in van 10 jaar oud, in de hoop dat de man het niet merkt. De man neemt een slok en zegt: "Deze is tien jaar oud, daar had ik niet om gevraagd."

De barman schenkt een nieuwe whiskey in, maar nu van 20 jaar oud. De man zegt, nadat hij geproefd heeft: "Het gaat er op vooruit, maar dit is het nog niet helemaal, deze is 20 jaar oud." De barman gaat verdwaasd naar de kelder en schenkt een glas 30 jaar oude whiskey in.

De man proeft en zegt: "Dit is de goede."

Iedereen applaudisseert. Dan zegt een oude zuipschuit van uit de hoek: "Hé lefgozer, moet je deze eens proberen als je lef hebt."

De man laat zich niet kennen en drinkt het glas in een keer leeg. "Jakkes!, het lijkt wel pis," zegt de man.

De zuiplap: "Dat is alvast goed. Maar nu mijn leeftijd nog!"

Laat een opmerking achter!

Doe mee en WIN EEN MOP!

Ha, was je bijna weg, maar we hebben je aandacht!

Die mop winnen, dat is een grapje.

Elke dag hebben we nieuwe moppen, plaatjes en filmpjes. Vind jij dit net zo leuk als wij? Laat dat dan NU zien!

LIKE, TWEET en DEEL!


Dank je wel!

Het team van MopVanDeDag

Win een MOP

Moppen zijn korte verhalen om iemand te laten lachen. Moppen begonnen als volksverhalen omdat ze mondeling werden doorverteld. Pas in de tweede helft van de 19de eeuw ontstaat het woord moppen voor deze volksverhalen. Maar zelfs in de tijd van de Grieken en Romeinen werden er al moppen verteld. Alleen zouden we die tegenwoordig niet meer snappen. Moppen veranderen door de tijd. Moppen worden veelal ook verteld om de maatschappij een spiegel voor te houden en aan te tonen wat er mis is. Ook dragen moppen bij om bepaalde dramatische gebeurtenissen te verwerken.

Moderne moppen zijn meestal kort en het lachmoment zit aan het einde. Moppen hebben veelal een verrassingeffect waarbij de verhaallijn plotseling tegen het einde van de mop een onverwachte wending maakt. Ook de intonatie van de stem en de houding van de verteller spelen een belangrijke rol bij moppen. Moppen zijn soms taboedoorbrekend, waarbij het onderwerp van de mop iets is waar men normaal niet vrij over spreekt.

De vraag wanneer moppen nog wel en wanneer niet meer verteld kunnen worden is heel persoonlijk. Moppen hebben vaak een bepaalde doelgroep als onderwerp, moppen over vrouwen, moppen over domme blondjes, moppen over Belgen, moppen over Surinamers, moppen over Turken of andere allochtone groepen. Maar religie is een veel voorkomend onderwerp in moppen.

Mopvandedag.nl plaatst ook godsdienstige moppen, moppen over landen of bevolkingsgroepen. Mopvandedag.nl heeft absoluut niet de intentie om iemand te kwetsen. Moppen plaatsen we om te lachen, niet om een religie, land of bevolkingsgroep met opzet te kwetsen. De moppen op Mopvandedag.nl gaan over van alles en iedereen, zonder daar iemand of iets buiten te sluiten. Hebben we toch iemand gekwetst met een mop of moppen dan spijt ons dat zeer, maar dat is dan zonder enige intentie gebeurt. Mopvandedag.nl is om te lachen; voor, door en vooral over iedereen.