Uitgelicht

Lieve Oude Vrouwtjes Kunnen Je Volledig Verbazen

Geplaatst op

Een jonge man doet boodschappen bij Jumbo Supermarkt in Amsterdam. Een klein oud dametje blijft voortdurend in zijn buurt. Als hij stilstaat, staat zij ook stil en ze bekijkt hem voortdurend. Tenslotte spreekt ze hem aan. "Ik hoop dat ik je niet lastig val, maar je lijkt zo ontzettend op mijn overleden zoon."

Hij antwoordt: "Het geeft niet." Het oude vrouwtje vraagt: "Ik weet dat het gek is, maar zou je, als ik de winkel verlaat tegen me willen zeggen: Dag mam! Dat zou me zo gelukkig maken."

Ze gaat de winkel uit en als ze langs de kassa loopt roept de man: "Dag mam." Het oude dametje zwaait en lacht naar hem.

Blij dat ie haar een pleziertje kon doen gaat hij zijn boodschappen afrekenen. "Dat is € 121.85," zegt de juffrouw aan de kassa. "Hoe kan dat nou zoveel zijn, ik had maar 5 dingen." zegt de jonge man.

Kassajuffrouw van de Jumbo: "Ja, maar uw moeder zei dat u haar boodschappen ook zou afrekenen."

Laat een opmerking achter!

Doe mee en WIN EEN MOP!

Ha, was je bijna weg, maar we hebben je aandacht!

Die mop winnen, dat is een grapje.

Elke dag hebben we nieuwe moppen, plaatjes en filmpjes. Vind jij dit net zo leuk als wij? Laat dat dan NU zien!

LIKE, TWEET en DEEL!


Dank je wel!

Het team van MopVanDeDag

Win een MOP

Moppen zijn korte verhalen om iemand te laten lachen. Moppen begonnen als volksverhalen omdat ze mondeling werden doorverteld. Pas in de tweede helft van de 19de eeuw ontstaat het woord moppen voor deze volksverhalen. Maar zelfs in de tijd van de Grieken en Romeinen werden er al moppen verteld. Alleen zouden we die tegenwoordig niet meer snappen. Moppen veranderen door de tijd. Moppen worden veelal ook verteld om de maatschappij een spiegel voor te houden en aan te tonen wat er mis is. Ook dragen moppen bij om bepaalde dramatische gebeurtenissen te verwerken.

Moderne moppen zijn meestal kort en het lachmoment zit aan het einde. Moppen hebben veelal een verrassingeffect waarbij de verhaallijn plotseling tegen het einde van de mop een onverwachte wending maakt. Ook de intonatie van de stem en de houding van de verteller spelen een belangrijke rol bij moppen. Moppen zijn soms taboedoorbrekend, waarbij het onderwerp van de mop iets is waar men normaal niet vrij over spreekt.

De vraag wanneer moppen nog wel en wanneer niet meer verteld kunnen worden is heel persoonlijk. Moppen hebben vaak een bepaalde doelgroep als onderwerp, moppen over vrouwen, moppen over domme blondjes, moppen over Belgen, moppen over Surinamers, moppen over Turken of andere allochtone groepen. Maar religie is een veel voorkomend onderwerp in moppen.

Mopvandedag.nl plaatst ook godsdienstige moppen, moppen over landen of bevolkingsgroepen. Mopvandedag.nl heeft absoluut niet de intentie om iemand te kwetsen. Moppen plaatsen we om te lachen, niet om een religie, land of bevolkingsgroep met opzet te kwetsen. De moppen op Mopvandedag.nl gaan over van alles en iedereen, zonder daar iemand of iets buiten te sluiten. Hebben we toch iemand gekwetst met een mop of moppen dan spijt ons dat zeer, maar dat is dan zonder enige intentie gebeurt. Mopvandedag.nl is om te lachen; voor, door en vooral over iedereen.