Uitgelicht

16 Huisdieren Die Niet Verwachten Dat Hun Baasje Zo Snel Weer Thuis Zou Zijn

Geplaatst op

Kun je dat gevoel nog herinneren? Je was klein, mocht alleen thuis blijven en dus keek je naar een verboden film, smeerde verf aan de muren, vriendje of vriendinnetje op bezoek, at veel te veel chocolade, deed dingen die eigenlijk niet mochten.

En toen? En toen stonden daar plots je vader en moeder. Betrapt!! Een gevoel van o jee, verbazing, schaamte, geschrokken overviel je.

Dat gevoel kennen honden en katten ook. Kijk maar diep in hun ogen!Ugh...nee hoor, ik keek echt niet in je tas Ugh...nee hoor, ik keek echt niet in je tas

Koelkast! O, sorry, vergissing, ik dacht dat dit een andere kast was Koelkast! O, sorry, vergissing, ik dacht dat dit een andere kast was

Het is niet wat je denkt, echt niet! Het is niet wat je denkt, echt niet!

Ja, uhhh, wat deed ik hier ook al weer? Goeie vraag. Ja, uhhh, wat deed ik hier ook al weer? Goeie vraag.

Wat?!? Nu al! Ben je al weer terug. Zo snel? Wat?!? Nu al! Ben je al weer terug. Zo snel?

Nee hoor! Gewoon, alleen even kijken, niks anders. Nee hoor! Gewoon, alleen even kijken, niks anders.

Okay, ik weet dat het er vreemd uitziet. Maar ik kan het uitleggen. Okay, ik weet dat het er vreemd uitziet. Maar ik kan het uitleggen.

Ja.. Nee.. Natuurlijk heb ik hier een logische verklaring voor. Ja.. Nee.. Natuurlijk heb ik hier een logische verklaring voor.

O, echt waar? Had je dit WC-papier nog nodig dan? O, echt waar? Had je dit WC-papier nog nodig dan?

Niet mijn schuld! Iemand gooide mij hierin. Niet mijn schuld! Iemand gooide mij hierin.

Uhm, wat zal ik zeggen. Brandweerhond! Ja, dat is het! Ik train voor Brandweerhond. Uhm, wat zal ik zeggen. Brandweerhond! Ja, dat is het! Ik train voor Brandweerhond.

Jij hier! Ik dacht dat je weg was! Jij hier! Ik dacht dat je weg was!

Nee hoor, ik was het niet. Ik heb het echt niet gedaan. Nee hoor, ik was het niet. Ik heb het echt niet gedaan.

Vissen? Zitten die dan hierin? Maar dat wist ik echt niet. Vissen? Zitten die dan hierin? Maar dat wist ik echt niet.

Ik werd gewoon aangevallen door die tas. Ik moest me verdedigen. Ik werd gewoon aangevallen door die tas. Ik moest me verdedigen.

Een cadeautje! Ik was een cadeautje aan het inpakken. Voor jou! Is toch lief van mij? Een cadeautje! Ik was een cadeautje aan het inpakken. Voor jou! Is toch lief van mij?

Laat een opmerking achter!

Doe mee en WIN EEN MOP!

Ha, was je bijna weg, maar we hebben je aandacht!

Die mop winnen, dat is een grapje.

Elke dag hebben we nieuwe moppen, plaatjes en filmpjes. Vind jij dit net zo leuk als wij? Laat dat dan NU zien!

LIKE, TWEET en DEEL!


Dank je wel!

Het team van MopVanDeDag

Win een MOP

Moppen zijn korte verhalen om iemand te laten lachen. Moppen begonnen als volksverhalen omdat ze mondeling werden doorverteld. Pas in de tweede helft van de 19de eeuw ontstaat het woord moppen voor deze volksverhalen. Maar zelfs in de tijd van de Grieken en Romeinen werden er al moppen verteld. Alleen zouden we die tegenwoordig niet meer snappen. Moppen veranderen door de tijd. Moppen worden veelal ook verteld om de maatschappij een spiegel voor te houden en aan te tonen wat er mis is. Ook dragen moppen bij om bepaalde dramatische gebeurtenissen te verwerken.

Moderne moppen zijn meestal kort en het lachmoment zit aan het einde. Moppen hebben veelal een verrassingeffect waarbij de verhaallijn plotseling tegen het einde van de mop een onverwachte wending maakt. Ook de intonatie van de stem en de houding van de verteller spelen een belangrijke rol bij moppen. Moppen zijn soms taboedoorbrekend, waarbij het onderwerp van de mop iets is waar men normaal niet vrij over spreekt.

De vraag wanneer moppen nog wel en wanneer niet meer verteld kunnen worden is heel persoonlijk. Moppen hebben vaak een bepaalde doelgroep als onderwerp, moppen over vrouwen, moppen over domme blondjes, moppen over Belgen, moppen over Surinamers, moppen over Turken of andere allochtone groepen. Maar religie is een veel voorkomend onderwerp in moppen.

Mopvandedag.nl plaatst ook godsdienstige moppen, moppen over landen of bevolkingsgroepen. Mopvandedag.nl heeft absoluut niet de intentie om iemand te kwetsen. Moppen plaatsen we om te lachen, niet om een religie, land of bevolkingsgroep met opzet te kwetsen. De moppen op Mopvandedag.nl gaan over van alles en iedereen, zonder daar iemand of iets buiten te sluiten. Hebben we toch iemand gekwetst met een mop of moppen dan spijt ons dat zeer, maar dat is dan zonder enige intentie gebeurt. Mopvandedag.nl is om te lachen; voor, door en vooral over iedereen.