Uitgelicht

AUW. Of, eigenlijk 19 x 1 seconde VOOR AUW. Nummer 9 moet op de blaren zitten!

Geplaatst op

Sommige foto's worden op het juiste moment genomen. Deze 19 foto's zijn 1 seconde genomen voordat het ECHT zeer doet... AUW AUW AUW!Van onderen Van onderen

We zijn er ondersteboven van We zijn er ondersteboven van

Nog even lachen Nog even lachen

Oh oh... Oh oh...

Paard met ballen Paard met ballen

Een slippertje Een slippertje

Blote benen... niet zo slim Blote benen... niet zo slim

Dat gaat niet helemaal zoals het moet Dat gaat niet helemaal zoals het moet

Welk borsthaar? Welk borsthaar?

Welke borst? Welke borst?

Tja, ook zonder lange broek... Tja, ook zonder lange broek...

Close up Close up

Duur grapje Duur grapje

High five of LOW FIVE High five of LOW FIVE

Tip: draag altijd een helm. En een lange broek Tip: draag altijd een helm. En een lange broek

Paard speelt voor Paus Paard speelt voor Paus

STOP! Hammertime! STOP! Hammertime!

Dat was de laatste keer op de schommel Dat was de laatste keer op de schommel

Geen ontkomen meer aan Geen ontkomen meer aan

Laat een opmerking achter!

Doe mee en WIN EEN MOP!

Ha, was je bijna weg, maar we hebben je aandacht!

Die mop winnen, dat is een grapje.

Elke dag hebben we nieuwe moppen, plaatjes en filmpjes. Vind jij dit net zo leuk als wij? Laat dat dan NU zien!

LIKE, TWEET en DEEL!


Dank je wel!

Het team van MopVanDeDag

Win een MOP

Moppen zijn korte verhalen om iemand te laten lachen. Moppen begonnen als volksverhalen omdat ze mondeling werden doorverteld. Pas in de tweede helft van de 19de eeuw ontstaat het woord moppen voor deze volksverhalen. Maar zelfs in de tijd van de Grieken en Romeinen werden er al moppen verteld. Alleen zouden we die tegenwoordig niet meer snappen. Moppen veranderen door de tijd. Moppen worden veelal ook verteld om de maatschappij een spiegel voor te houden en aan te tonen wat er mis is. Ook dragen moppen bij om bepaalde dramatische gebeurtenissen te verwerken.

Moderne moppen zijn meestal kort en het lachmoment zit aan het einde. Moppen hebben veelal een verrassingeffect waarbij de verhaallijn plotseling tegen het einde van de mop een onverwachte wending maakt. Ook de intonatie van de stem en de houding van de verteller spelen een belangrijke rol bij moppen. Moppen zijn soms taboedoorbrekend, waarbij het onderwerp van de mop iets is waar men normaal niet vrij over spreekt.

De vraag wanneer moppen nog wel en wanneer niet meer verteld kunnen worden is heel persoonlijk. Moppen hebben vaak een bepaalde doelgroep als onderwerp, moppen over vrouwen, moppen over domme blondjes, moppen over Belgen, moppen over Surinamers, moppen over Turken of andere allochtone groepen. Maar religie is een veel voorkomend onderwerp in moppen.

Mopvandedag.nl plaatst ook godsdienstige moppen, moppen over landen of bevolkingsgroepen. Mopvandedag.nl heeft absoluut niet de intentie om iemand te kwetsen. Moppen plaatsen we om te lachen, niet om een religie, land of bevolkingsgroep met opzet te kwetsen. De moppen op Mopvandedag.nl gaan over van alles en iedereen, zonder daar iemand of iets buiten te sluiten. Hebben we toch iemand gekwetst met een mop of moppen dan spijt ons dat zeer, maar dat is dan zonder enige intentie gebeurt. Mopvandedag.nl is om te lachen; voor, door en vooral over iedereen.