Uitgelicht

België stuurt vliegdekschip 'DE JOS' richting Syrië

Geplaatst op

De Belgische minister Guy Verhofstad heeft groen licht gegeven voor een interventie in Syrië. In navolging van Amerika sturen zij hun complete vloot vliegdekschepen naar de golf.

Aanslagen in Parijs

Directe aanleiding voor het sturen van het vliegdekschip is de IS aanslag in Parijs. De Belgen schieten hun Franse Navo-partners te hulp. Grondtroepen zullen voorlopig niet worden ingezet. België beperkt zich tot een aanval vanaf zee.

Belofte maakt schuld

De Franse regering heeft verheugd gereageerd op de actie van België. Een woordvoerder van de regering geeft aan: "We zijn niet verrast door deze actie van Belgie. Zij hebben vanaf het eerste uur aangegeven ons te steunen in de strijd tegen IS. Dat zij nu hun vliegdekschepen sturen was eigenlijk al te verwachten."

"De Jos" is voorzien van alle moderne middelen en zal in eerste instantie worden ingezet als ondersteuning voor de aanwezige troepen in het gebied.DE JOS in vol ornaat DE JOS in vol ornaat

Laat een opmerking achter!

Doe mee en WIN EEN MOP!

Ha, was je bijna weg, maar we hebben je aandacht!

Die mop winnen, dat is een grapje.

Elke dag hebben we nieuwe moppen, plaatjes en filmpjes. Vind jij dit net zo leuk als wij? Laat dat dan NU zien!

LIKE, TWEET en DEEL!


Dank je wel!

Het team van MopVanDeDag

Win een MOP

Moppen zijn korte verhalen om iemand te laten lachen. Moppen begonnen als volksverhalen omdat ze mondeling werden doorverteld. Pas in de tweede helft van de 19de eeuw ontstaat het woord moppen voor deze volksverhalen. Maar zelfs in de tijd van de Grieken en Romeinen werden er al moppen verteld. Alleen zouden we die tegenwoordig niet meer snappen. Moppen veranderen door de tijd. Moppen worden veelal ook verteld om de maatschappij een spiegel voor te houden en aan te tonen wat er mis is. Ook dragen moppen bij om bepaalde dramatische gebeurtenissen te verwerken.

Moderne moppen zijn meestal kort en het lachmoment zit aan het einde. Moppen hebben veelal een verrassingeffect waarbij de verhaallijn plotseling tegen het einde van de mop een onverwachte wending maakt. Ook de intonatie van de stem en de houding van de verteller spelen een belangrijke rol bij moppen. Moppen zijn soms taboedoorbrekend, waarbij het onderwerp van de mop iets is waar men normaal niet vrij over spreekt.

De vraag wanneer moppen nog wel en wanneer niet meer verteld kunnen worden is heel persoonlijk. Moppen hebben vaak een bepaalde doelgroep als onderwerp, moppen over vrouwen, moppen over domme blondjes, moppen over Belgen, moppen over Surinamers, moppen over Turken of andere allochtone groepen. Maar religie is een veel voorkomend onderwerp in moppen.

Mopvandedag.nl plaatst ook godsdienstige moppen, moppen over landen of bevolkingsgroepen. Mopvandedag.nl heeft absoluut niet de intentie om iemand te kwetsen. Moppen plaatsen we om te lachen, niet om een religie, land of bevolkingsgroep met opzet te kwetsen. De moppen op Mopvandedag.nl gaan over van alles en iedereen, zonder daar iemand of iets buiten te sluiten. Hebben we toch iemand gekwetst met een mop of moppen dan spijt ons dat zeer, maar dat is dan zonder enige intentie gebeurt. Mopvandedag.nl is om te lachen; voor, door en vooral over iedereen.