Uitgelicht

China Golden Week. File? FILE? In China hebben ze pas een FILE!

Geplaatst op

In China hebben ze ook files. En hoe! Er zijn beelden van verkeer via een drone vastgelegd van een 50-baans snelweg. 50 rijbanen!!! En wij maar klagen dat we 10 kilometer file hebben... De drukte op onze wegen stelt niks voor in vergelijking tot drukke dagen in het Aziatische land. Althans, als je afgaat op deze beelden van een tolweg in de buurt van Peking.

Vorige week startte de Golden Week, de nationale feestweek in China. Dat betekent een volksverhuizing van alle binnenlandse arbeidsimmigranten, van de grote steden naar de dorpjes op het platteland waar zij zijn geboren en opgegroeid.

Op één dag pakken dan honderden miljoenen mensen de auto om hun familie te bezoeken. Dit jaar zo ongeveer 750 miljoen! Woensdag zat de vakantie er weer op en bewoog de polonaise van auto's zich de andere kant op, terug richting de grote steden. Deze massastroom van auto's heeft gigantische files tot gevolg, zoals deze opstopping voor een tolhuis op een vijftigbaansweg vlak bij Peking.Zo ziet 50 banen file er dus uit Zo ziet 50 banen file er dus uit

Allemaal stoppen voor de tolpoort Allemaal stoppen voor de tolpoort

Nog gauw even van baan wisselen.. Het maakt eigenlijk niets uit. Het is MEGADRUK! Nog gauw even van baan wisselen.. Het maakt eigenlijk niets uit. Het is MEGADRUK!

Laat een opmerking achter!

Doe mee en WIN EEN MOP!

Ha, was je bijna weg, maar we hebben je aandacht!

Die mop winnen, dat is een grapje.

Elke dag hebben we nieuwe moppen, plaatjes en filmpjes. Vind jij dit net zo leuk als wij? Laat dat dan NU zien!

LIKE, TWEET en DEEL!


Dank je wel!

Het team van MopVanDeDag

Win een MOP

Moppen zijn korte verhalen om iemand te laten lachen. Moppen begonnen als volksverhalen omdat ze mondeling werden doorverteld. Pas in de tweede helft van de 19de eeuw ontstaat het woord moppen voor deze volksverhalen. Maar zelfs in de tijd van de Grieken en Romeinen werden er al moppen verteld. Alleen zouden we die tegenwoordig niet meer snappen. Moppen veranderen door de tijd. Moppen worden veelal ook verteld om de maatschappij een spiegel voor te houden en aan te tonen wat er mis is. Ook dragen moppen bij om bepaalde dramatische gebeurtenissen te verwerken.

Moderne moppen zijn meestal kort en het lachmoment zit aan het einde. Moppen hebben veelal een verrassingeffect waarbij de verhaallijn plotseling tegen het einde van de mop een onverwachte wending maakt. Ook de intonatie van de stem en de houding van de verteller spelen een belangrijke rol bij moppen. Moppen zijn soms taboedoorbrekend, waarbij het onderwerp van de mop iets is waar men normaal niet vrij over spreekt.

De vraag wanneer moppen nog wel en wanneer niet meer verteld kunnen worden is heel persoonlijk. Moppen hebben vaak een bepaalde doelgroep als onderwerp, moppen over vrouwen, moppen over domme blondjes, moppen over Belgen, moppen over Surinamers, moppen over Turken of andere allochtone groepen. Maar religie is een veel voorkomend onderwerp in moppen.

Mopvandedag.nl plaatst ook godsdienstige moppen, moppen over landen of bevolkingsgroepen. Mopvandedag.nl heeft absoluut niet de intentie om iemand te kwetsen. Moppen plaatsen we om te lachen, niet om een religie, land of bevolkingsgroep met opzet te kwetsen. De moppen op Mopvandedag.nl gaan over van alles en iedereen, zonder daar iemand of iets buiten te sluiten. Hebben we toch iemand gekwetst met een mop of moppen dan spijt ons dat zeer, maar dat is dan zonder enige intentie gebeurt. Mopvandedag.nl is om te lachen; voor, door en vooral over iedereen.