Uitgelicht

Foute selfies. Of: hoe ver ga je voor de ultieme selfie. Opa snapt het niet.

Geplaatst op

Het woord selfie zegt het al: een foto van jezelf. Meestal gemaakt voor een ander of ene hele groep vrienden. Delen op sociale media als Twitter en Facebook of Instagram. De netwerken staan er vol mee. Grappige selfies dus.

Bejaarden snappen het niet zo, getuige de 7e foto.

De mensen die deze selfies maakten vonden ze vast erg geslaagd. Vind jij ze ook zo leuk?Mooie benen Mooie benen

Zelfingenomen Zelfingenomen

Bij een befgrafenis. je verzint het niet! Bij een befgrafenis. je verzint het niet!

Daar moet ie in! Daar moet ie in!

Spiegelbeeld, vertel eens even... Spiegelbeeld, vertel eens even...

Gekke bekke trekke Gekke bekke trekke

Ja, opa. Zo doen we dat tegenwoordig. Ja, opa. Zo doen we dat tegenwoordig.

Ernstig ongeluk gehad. Maar gelukkig kan ik nog een foto maken! Ernstig ongeluk gehad. Maar gelukkig kan ik nog een foto maken!

Ik zit te eten Ik zit te eten

Op het strand Op het strand

Na het eten Na het eten

Pretty... NOT! Pretty... NOT!

Selfie van selfie van selfie Selfie van selfie van selfie

Genieten in de zon Genieten in de zon

Laat een opmerking achter!

Doe mee en WIN EEN MOP!

Ha, was je bijna weg, maar we hebben je aandacht!

Die mop winnen, dat is een grapje.

Elke dag hebben we nieuwe moppen, plaatjes en filmpjes. Vind jij dit net zo leuk als wij? Laat dat dan NU zien!

LIKE, TWEET en DEEL!


Dank je wel!

Het team van MopVanDeDag

Win een MOP

Moppen zijn korte verhalen om iemand te laten lachen. Moppen begonnen als volksverhalen omdat ze mondeling werden doorverteld. Pas in de tweede helft van de 19de eeuw ontstaat het woord moppen voor deze volksverhalen. Maar zelfs in de tijd van de Grieken en Romeinen werden er al moppen verteld. Alleen zouden we die tegenwoordig niet meer snappen. Moppen veranderen door de tijd. Moppen worden veelal ook verteld om de maatschappij een spiegel voor te houden en aan te tonen wat er mis is. Ook dragen moppen bij om bepaalde dramatische gebeurtenissen te verwerken.

Moderne moppen zijn meestal kort en het lachmoment zit aan het einde. Moppen hebben veelal een verrassingeffect waarbij de verhaallijn plotseling tegen het einde van de mop een onverwachte wending maakt. Ook de intonatie van de stem en de houding van de verteller spelen een belangrijke rol bij moppen. Moppen zijn soms taboedoorbrekend, waarbij het onderwerp van de mop iets is waar men normaal niet vrij over spreekt.

De vraag wanneer moppen nog wel en wanneer niet meer verteld kunnen worden is heel persoonlijk. Moppen hebben vaak een bepaalde doelgroep als onderwerp, moppen over vrouwen, moppen over domme blondjes, moppen over Belgen, moppen over Surinamers, moppen over Turken of andere allochtone groepen. Maar religie is een veel voorkomend onderwerp in moppen.

Mopvandedag.nl plaatst ook godsdienstige moppen, moppen over landen of bevolkingsgroepen. Mopvandedag.nl heeft absoluut niet de intentie om iemand te kwetsen. Moppen plaatsen we om te lachen, niet om een religie, land of bevolkingsgroep met opzet te kwetsen. De moppen op Mopvandedag.nl gaan over van alles en iedereen, zonder daar iemand of iets buiten te sluiten. Hebben we toch iemand gekwetst met een mop of moppen dan spijt ons dat zeer, maar dat is dan zonder enige intentie gebeurt. Mopvandedag.nl is om te lachen; voor, door en vooral over iedereen.