ORANJE TOCH NAAR EK IN 2016!!!

Ingezonden mededeling


Oranje kan eventueel toch deelnemen aan het EK 2016 dat van 10 juni tot 10 juli in Frankrijk wordt gehouden. Het Poolse nationale team heeft zich teruggetrokken, en daardoor schuift het Nederlands Elftal nu naar voren. Het is een uitzonderlijke situatie, want dit is nog niet eerder in de geschiedenis van het voetbal gebeurd.


Blind is blij

De bondscoach van het Nederlands elftal, Danny Blind, lichtte toe: "We hoopten dat een land zich zou afmelden, waardoor wij ons alsnog konden plaatsen voor het EK. Dit was voor ons nog de enige mogelijkheid en dat is nu toch gelukt! Ik wil graag met mijn team naar het EK”.
Voor Polen is het zuur, maar Blind is erg blij met deze afmelding en heeft heeft aan zijn team gemeld.


Onmogelijke opgave

Oranje wist tijdens de voorrondes niet voldoende punten te halen voor plaatsing en mocht derhalve naar huis. Het zag er lange tijd naar uit dat het voor de Oranjespelers een potje passief voetbal zou worden: thuis bij de vrouw op de bank. Maar toen gebeurde het onverwachte...

Lees verder

Tachtigjarige Winkeldief Voor De Rechter

Een tachtigjarige vrouw werd gearresteerd voor winkeldiefstal. Toen ze voor de rechter stond, vroeg deze haar:
"Wat heeft u gestolen?" De vrouw antwoordde: "Een blik perziken". Toen de rechter haar vroeg waarom ze dat had gestolen, zei ze dat de honger had.
Toen vroeg de rechter hoeveel perziken er in het blik zaten en de vrouw antwoordde: "6".
"Dan geef ik u 6 dagen gevangenisstraf", zei de rechter.

Plotseling stond de man van de vrouw op en verzocht te mogen spreken.

Lees verder

Doe mee en WIN EEN MOP!

Ha, was je bijna weg, maar we hebben je aandacht!

Die mop winnen, dat is een grapje.

Elke dag hebben we nieuwe moppen, plaatjes en filmpjes. Vind jij dit net zo leuk als wij? Laat dat dan NU zien!

LIKE, TWEET en DEEL!


Dank je wel!

Het team van MopVanDeDag

Win een MOP

Moppen zijn korte verhalen om iemand te laten lachen. Moppen begonnen als volksverhalen omdat ze mondeling werden doorverteld. Pas in de tweede helft van de 19de eeuw ontstaat het woord moppen voor deze volksverhalen. Maar zelfs in de tijd van de Grieken en Romeinen werden er al moppen verteld. Alleen zouden we die tegenwoordig niet meer snappen. Moppen veranderen door de tijd. Moppen worden veelal ook verteld om de maatschappij een spiegel voor te houden en aan te tonen wat er mis is. Ook dragen moppen bij om bepaalde dramatische gebeurtenissen te verwerken.

Moderne moppen zijn meestal kort en het lachmoment zit aan het einde. Moppen hebben veelal een verrassingeffect waarbij de verhaallijn plotseling tegen het einde van de mop een onverwachte wending maakt. Ook de intonatie van de stem en de houding van de verteller spelen een belangrijke rol bij moppen. Moppen zijn soms taboedoorbrekend, waarbij het onderwerp van de mop iets is waar men normaal niet vrij over spreekt.

De vraag wanneer moppen nog wel en wanneer niet meer verteld kunnen worden is heel persoonlijk. Moppen hebben vaak een bepaalde doelgroep als onderwerp, moppen over vrouwen, moppen over domme blondjes, moppen over Belgen, moppen over Surinamers, moppen over Turken of andere allochtone groepen. Maar religie is een veel voorkomend onderwerp in moppen.

Mopvandedag.nl plaatst ook godsdienstige moppen, moppen over landen of bevolkingsgroepen. Mopvandedag.nl heeft absoluut niet de intentie om iemand te kwetsen. Moppen plaatsen we om te lachen, niet om een religie, land of bevolkingsgroep met opzet te kwetsen. De moppen op Mopvandedag.nl gaan over van alles en iedereen, zonder daar iemand of iets buiten te sluiten. Hebben we toch iemand gekwetst met een mop of moppen dan spijt ons dat zeer, maar dat is dan zonder enige intentie gebeurt. Mopvandedag.nl is om te lachen; voor, door en vooral over iedereen.